Doprovodný program představí cirkusový workshop, animační dílnu nebo Dada Střelnici

Islandská a Finská novocirkusová představení, divadlo a hudbu doplní na Letopruhách řada doprovodných aktivit, ze kterých si vybere skutečně každý. Písecká největší galerie pro děti a jejich dospělé Sladovna hravě naučí v rámci Animária na cestách principům animace každého, bez ohledu na věk nebo technické dovednosti. Kromě toho přiveze také novinku: Regálio, dílnu zaměřenou na znovupoužití zdánlivě nepotřebných materiálů, se kterými si můžete hrát a tvořit.

Sladovna Písek: Animárium na cestách

Pražské centrum současného umění DOX nabídne otevřenou výtvarnou dílu Kafe s Kafkou, která dětem pod vedením zkušené lektorky nabídne nový pohled na tvorbu tohoto umělce. Program vznikl v rámci výstavy KAFKAesque, představující díla mezinárodně uznávaných umělců, pro něž díla Franze Kafky zůstávají inspirací. Výstava vznikla v DOXu při příležitosti stého výročí jeho smrti. Na Dada Střelnici si budete moci sami zvolit zbraň i munici: třeba hlavu barbíny třeba hlavou barbíny nebo Pokémonem. Chybět nebude ani pohyb: kromě plavání a skákání do bazénu si můžete se zkušenými cirkusáky z HOPsej vyzkoušet chůdy, žonglování nebo třeba moderní provazochodectví. Kromě toho vás čeká relaxační zóna s tvořivými koutky volyňské knihovny nebo fotokoutek s doplňky podle poslední letopruhové módy.

Loutky bez hranic: Dada střelnice

Vstupenky v předprodeji za 350,- Kč pořídíte v síti Goout, na místě pak za 450,- Kč. Novinky sledujte na Facebooku nebo Instagramu festivalu. Těšíme se na vás 6. července na plovárně ve Volyni!